Bekledning.  Uksabotn ligger på ca 1150 moh, og klimaet er preget av dette. Spesielt når det gjelder bekledning kan det være lurt å ta høyde for de omskiftelige forholdene i fjellet.

Handle. Vegmannsbu på Haugastøl har en kiosk, og en godt ustyrt sykkelbutikk. Nærmeste matbutikk er på Ustaoset, og på Geilo finner du det meste.

Kart.  Det finnes et eget turkart for Finse.

Før Ankomst

Ved ankomst  Bruk noen minutter på å gjøre deg kjent i hytta. Kikk i skuffer og skap slik at du får et overblikk over hva som finnes og om noe mangler eller er ødelagt. Husk også å sjekke hvor brannslukningsapparatene er plassert.

Ved finner du i kjelleren. I uthuset står det noen hagemøbler (nøkkel på kjøkkenet). På spiskammerset står det litt reserveutstyr, som ekstra glass og vaskemiddel.

Ved ankomst

Røykvarslerne  kan ikke kobles ut, og det er derfor viktig at du bruker avtrekksviften når du lager mat. Vær forsiktig med åpen ild.

Jernbanen. Hvis du må krysse jernbanen, anbefales det å bruke undergangene eller å krysse ved Kongsnut der toget går i tunnel. Generelt bør du aldri krysse sporet. Hvis du i et krisetilfelle må krysse sporet, bør du ta av deg skiene og ha god sikt til begge sider. Hurtigtogene går i over 150 km/t forbi hytta.

Sikkerhet

Ankomst.  Normalt er det ikke så mye du behøver tenke på ved ankomst, men vinterstid kan det hende vannet er stengt ned. Det ligger en detaljert sjekkliste i teknisk rom (i kjelleren), og alle kraner er godt merket.

Avreise. I ringpermen som står i stua, er det også en sjekkliste for avreise. Ta en kikk i denne dagen før du reiser, slik at du ikke får dårlig tid når du skal dra. De viktigste punktene er rengjøring og at du sjekker at du ikke har lagt igjen noe.

Sjekklister
epost: post@vokterbolig.no  •   telefon: +47 976 90 872