Sykkel. For mange er en sykkeltur på Rallarveien et av høydepunktene under oppholdet på fjellet. Noen velger å ta hele turen til Myrdal, mens andre nøyer seg med en kortere strekning. Tar du hele turen bør du være oppmerksom på at det er relativt dyrt å få med sykkelen tilbake.

Et alternativ er å ta turen til kaféen på Fagernut, der det normalt er vaffelsalg i høysesongen. Den ligger på Rallarvegens høyeste punkt og fra Uksabotn er det i underkant av to mil én vei.

Sykkel

På egne ben. Plassert midt mellom Hardangergjøkulen og Hallingskarvet er Uksabotn et perfekt utgangspunkt for den turglade. Det er et utall turmuligheter og så snart man har gjort unna den første kneika flater terrenget ut.

De litt spreke kan ta en tur opp på Skarvet eller inn til Jøkulen, men sommerstid frarådes det å gå opp på breen uten kyndig guiding.

Fottur

Jakt og fiske. Uksabotn ligger i Ulvik statsallmenning, noe som betyr at både fiske og småviltjakt er åpent for alle. Det er mange småvann i fjellene omkring, og Ustekveikja som renner fra Finse til Haugastøl er åpen for fiske med både stang og garn (det kan være litt vanskelig å fiske med stang pga brevannet i elva).

Du kan kjøpe både fiskekort og jaktkort på Inatur.no, der du også finner oppdaterte regler, kart og annen informasjon.

Jakt og fiske

Flora og Fauna.  er du interessert i dyre- og planteliv, vil du bli overrasket over hvor rik naturen i Finseområdet er. Selv godt over tregrensen er det fullt av fargerike blomster og andre planter som klorer seg fast.

Med en loddrett fjellvegg i nord, er det perfekte forhold for falk og andre fugler som vil unngå firbent besøk. Også når det gjelder firbente, er det mange eksotiske innslag som rein, fjellrev og streifdyr av jerv.

Flora og Fauna
epost: post@vokterbolig.no  •   telefon: +47 976 90 872