Tar du toget  er Finse nærmeste stasjon. Herfra kan du sommerstid sykle (hvis du leier sykkel på Finse) eller gå de drøye 8 km ned til Uksabotn.

Vinterstid er det en grei skitur for de fleste, og det går svakt nedover nesten hele veien. For de som har noen som ikke kan gå selv, eller ønsker å få kjørt inn bagasjen, er det mulig å bestille snøskuter. Skutertransport avtales direkte med kjører (Erling Nesbø, tlf 957 65 777) og transport er ikke inkludert i leien.

Toget

Finse stasjon  er i likhet med mange av NSB's mindre stasjoner konstant nedleggingstruet, og for at tilbudet på Finse skal opprettholdes er man avhengig av at omsetningen ikke faller. Det oppfordres derfor til at de som skal ta tog hele eller deler av strekningen, bestiller billetten fra Finse (tlf 23 62 14 30).

Betjeningen på stasjonen har lang fartstid og god lokalkunnskap og kan derfor svare på mer enn billettpris og rutetider.

Finse stasjon

Kjører du bil kan du sommerstid kjøre inn langs Rallarveien (kr 50,- i vegavgift) fram til bommen på grensen mellom Hol og Ulvik. Bommen står ca 3 km fra hytta og herifra kan man gå eller sykle. Legg kjøreturen til en tid på dagen da det er få syklister og å vis hensyn. Det er ingen offisiell parkering langs veien, så velger du å parkere langs veien må den settes godt utenfor veien. Hytta ligger ca 19 km fra Haugastøl der det er gode parkeringsmuligheter.

Bil

Avstander og reisetid.  Det raskeste alternativet vil for de fleste være å ta toget som fra Bergen tar ca to timer og fra Oslo drøyt fire timer til Finse. Ønsker du å gå av på Haugastøl, må du sjekke at toget stanser der. Både Finse og Haugastøl har sykkelutleie.

Reisetid og eksakt avstand med bil kan f.eks. sjekkes med NAFs ruteplanlegger.  Vinterstid kan det være lurt å ta toget fra Geilo, der det er langtidsparkering i gangavstand fra stasjonen.

Avstander og reisetid
epost: post@vokterbolig.no  •   telefon: +47 976 90 872